01/12/2011
Siedle werkt samen met Bauhaus-Universiteit Weimar

Siedle begeleidt het nieuwe seminar „drempelruimtes“ aan de architectuurfaculteit van de Bauhaus-Universiteit Weimar. In de leertentoonstelling maken de studenten kennis met processen van het ontvangen en aankomen.

Siedle ondersteunt het seminar niet alleen als sponsor, maar ook inhoudelijk: 25 Masterstudenten van de professor voor ontwerpen en ruimtelijke vormgeving bezochten Siedle, om vormgeeflijke en technische ontwikkelingen aan de drempel te leren kennen. Aan een praktisch deel, dat de manuele omgang met communicatiesystemen onderwees, werd een planningsworkshop aangesloten. Hierin ontdekten de deelnemers met ondersteuning van de Siedle adviseurs aan de hand van realistische projecten, in hoeverre de Siedle systemen aan bouwkundige en plantechnische eisen tegemoetkomen.

Het onderzoeken van de technische processen aan de drempel mondde uit in een constructieve dialoog tussen de studenten en de experts in de onderneming. „Alleen wanneer we weten, hoe de drempel er morgen uitziet, kunnen we de juiste techniek ervoor ontwikkelen“, verklaart Peter Strobel, hoofd van de ondernemingscommunicatie, de motivatie van de onderneming.

In een ontwerp-oefening zoeken de seminardeelnemers nu naar de toekomst wijzende wegen, om de fantomen van het „daartussen“ te leren kennen.

> Seminar „Drempelruimtes"

Afbeeldingen
Boven: Siedle Designchef Eberhard Meurer verklaart de eenduidige aanzet van zijn ontwerpen.

Midden: Tijdens de discussie maken de aankomende architecten kennis met het Design van de Siedle systemen.

Beneden: In de dialoog over het thema drempel: Till Boettger, seminarleider en wetenschappelijk medewerker van de professor voor ontwerpen en ruimte vormgeving, en Peter Strobel.
© 2020 S. Siedle & Söhne OHG
Twitter Facebook TOP