Betrokkenheid bij het milieu
Meer dan het noodzakelijke
Siedle is milieugecertificeerd volgens DIN EN ISO 14001. Sinds 1998 is de besparende omgang met resources bestanddeel van een geïntegreerd managementsysteem. De onderneming ontving een erkenning bij de milieuprijs van het bondsland Baden-Württemberg – als enige onderneming uit de elektrobranche.
Onze verantwoordelijkheid voor het milieu gaat echter verder dan voorschriften en normen. Siedle heeft hen als zelfopgelegde verplichting in het ondernemingsbeleid opgenomen.

Duurzaamheid en lange levensduur
Wat de investering van onze klanten beschermt, bespaart tegelijkertijd het milieu. Siedle-producten zijn duurzaam en terugwaarts compatibel – nieuwe componenten werken ook in oudere installaties, onderdelen zijn nog vele jaren leverbaar. Bestaande systemen kunnen daarom meestal worden gerepareerd of uitgebreid.

Innovatie voor het milieu
Het is ons doel, om energie-efficiënte producten zonder schadelijke stoffen op milieubeschermende wijze te produceren:
- In Siedle-installaties worden uitsluitend moderne LED lampen ingezet. LED's zijn niet alleen efficiënter en duurzamer dan gebruikelijke energiebesparende lampen, maar ook vrij van het giftige kwikzilver.
- Siedle zet innovatieve techniek zoals primair getakte netvoedingen in. Hun stroomverbruik ligt duidelijk onder de gebruikelijke netvoedingen.
- Kwaliteit kan men ruiken: Siedle gebruikt geen materialen, die stoffen bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals weekmakers. Lakken verdampen in zijn geheel voor de verpakking. Siedle-producten zijn daarom vrij van de typische geur van oplosmiddelen.

Stroom uit regeneratieve energiebronnen
Siedle zet zich in voor de bescherming van het milieu en voor een veilige toekomst, daarbij speelt de energieverzorging een steeds belangrijkere rol. Daarom betrekt de onderneming sinds herfst 2012 ecostroom uit regeneratieve energiebronnen. De kwaliteit van de ecostroom is volgens EENS-God (Europeaan Energieverzorging Certificatie System – Guarantee of Origin) gecertificeerd en wordt door het eco-instituut uit Freiburg gecontroleerd. De gecertificeerde ecostroom kan volgens de EG-wetgeving uit geothermische, wind- en zonne-energie en hydro-elektrische (getijde- en waterkrachtwerken) komen.

Afbeeldingen
Siedle zet voor de verlichting uitsluitend energiebesparende en duurzame LED´s in (boven).
Beeldreferentie: Wolfgang Häcker (Triberg).
© 2019 S. Siedle & Söhne OHG
Twitter Facebook TOP