Vitra Design Museum
Siedle sponsort de tentoonstelling van het Vitra Design Museum „Together! Die Neue Architektur der Gemeinschaft (Together! De nieuwe architectuur van de gemeenschap)” en neemt er ook actief aan deel. In een aangewezen meergezinswoning met gemeenschappelijk bereik is een Siedle installatie geïnstalleerd. Het innovatieve communicatieconcept is een prototype. Siedle heeft het speciaal voor dit doel ontwikkeld. In 2018 reikte de Duitse Raad voor Valsemunterij de prestigieuze German Innovation Award uit.
Maar de nieuwe gemeenschappelijke woonvormen, die in de tentoonstelling worden voorgesteld, stellen andere eisen aan de deurcommunicatie dan één- of meergezinswoningen. De communicatie in het gemeenschapshuis maakt niet simpelweg onderscheid tussen „binnen” en „buiten”. De drempel wordt hybride en vraagt om een communicatieconceot, dat op de specifieke eisen van gemeenschapswoningen ingaat.

Voor de door Ilka en Andres Ruby evenals EM2N Architecten gecureerde tentoonstelling heeft Siedle een toepassing met een volledig nieuw interface-Design en innovatieve functionaliteit ontwikkeld. De prototypische, hoge resolutie monitor bij de deur toont een intuïtief gebruikersoppervlak. Zij is speciaal voor de behoeften van het collectieve meer-generatie huis ontwikkeld.
De bewoners zijn met namen en foto's zichtbaar, net zoals bij het telefoonboek van een Smartphone. De bezoeker kan beslissen, of hij een privébereik of de gemeenschap kiest – praktisch, wanneer alleen maar iets hoeft te worden afgegeven. Daarbij toont de interface visueel de actuele status. En vanzelfsprekend werd voor het meer-generatie huis ook aan de barrièrevrije toegang gedacht: een rolstoel- evenals een brailletoets maken het mogelijk.

In het binnenste vormen vijf videopanelen met Touch-display de nieuwe interface. Indien iemand niet thuis is of niet gestoord wil worden, dan kan de deuroproep ook in het gemeenschappelijk bereik worden opgenomen.

> Over het Vitra Design Museum
> Over de tentoonstelling „Together! Die Neue Architektur der Gemeinschaft”
© 2019 S. Siedle & Söhne OHG
Twitter Facebook TOP