Verbond maatschappelijke
Onderneming
Locatie: Berlijn

Architectuur: nps tchoban voss, Hamburg/Berlin/Dresden
Elektro-installatie: T.B.B. Techniek bouwplanning en -advies, Berlijn

De ingangen van de hoofdvestiging van het verbond van maatschappelijke ondernemingen zijn barrièrevrij toegankelijk. De gebouwencommunicatie van Siedle vergemakkelijkt de toegang. Zij voldoet aan de actuele vereisten van DIN 18040 „Barrièrevrij bouwen".
Het verbond heeft zijn hoofdvestiging in het centrum van de hoofdstad, op loopafstand van de Deutsche Bundestag, het huis van afgevaardigden en de belangrijkste ministeries. Vereist was een barrièrevrije planning. Bij de hoofdingang zijn er daarom meerdere deuren. Een van hen is rolstoelvriendelijk uitgerust en biedt ook slechthorenden een barrièrevrije communicatie via de spraakinstallatie. De vereisten van DIN 18040 namen de planners hier als uitgangspunt.
De communicatie installatie uit de Designlijn Siedle Steel is met een elektronische statusweergave uitgerust die slechthorenden duidelijke terugmeldingen van de spraakinstallatie doorgeeft. Een van de vier symbolen toont optisch, welke functie momenteel actief is. Indien gewenst kan de statusweergave worden uitgebreid met een akoestisch signaal. De statusweergave voldoet aan de eisen van de momenteel geldige norm DIN 18040. Deze schrijft voor, dat communicatie installaties in de barrièrevrije vormgeving dienen te worden inbegrepen.
> Statusweergave

De statusweergave voldoet aan de momenteel relevante wetten voor gehandicapten en gelijke behandeling evenals aan de normen voor „Barrièrevrij bouwen“ met betrekking tot de visuele signalering aan de deur.
> Normen

Een additionele toegangscontrole in het onderste bereik van de installatie maakt een bediening ook vanuit zittende positie mogelijk. De daarbij behorende transponder, een Electronic-Key van Siedle, maakt het eenvoudige openen van de deur ook bij beperkte motoriek mogelijk.
> Electronic-Key

Barrièrevrijheid rondom: De communicatie installatie aan de ingang aan de achterzijde is, net zoals aan de voorkant, met een statusweergave en een toegangscontrole op rolstoelvriendelijke hoogte uitgerust.
Toegangscontrole
© 2020 S. Siedle & Söhne OHG
Twitter Facebook TOP