Politiebureau Hamburg
Locatie: Hamburg

Architectuur: BRT Architecten, Bothe Richter Teherani, Hamburg
Elektroplanning: s + i Planung, Hamburg
Elektro-installatie: Bosch Telecom, Hamburg

Het dappere ontwerp van BRT steekt niet alleen uit door esthetische kwaliteit. Het bureau van de politie Hamburg is een openbaar gebouw, dat dagelijks rond 1.200 politie-agenten, 600 medewerkers, 150 bezoekers, 40 leveranciers en 1.200 voertuigen bezoeken. Een dergelijk bouwwerk kan natuurlijk niet beperken tot representatie, het moet bovenal functioneren.
Hetzelfde geldt voor de gebouwencommunicatie. Bohte-Richter-Teherani staan er om bekend dat zij ook de details van hun objecten verzorgen. Met als gevolg, dat de strenge, deels veiligheidsgerelateerde regels van publieke gebouwen worden aangevuld door de hoge eisen van de architect.
Oproeptoetsen moesten ook voor mensen in rolstoelen bereikbaar zijn, de toegang tot etages en ruimtes moest met een kaartleessysteem en cijfercodes beheerd worden en gedeeltelijk met camera's worden bewaakt.
> Normen

32 communicatie-installaties regelen de toegang tot etages en ruimtes. Verschillend ingericht, maar altijd in hetzelfde Design.
Een zaak voor Siedle Vario, dat flexibele toepassing aan aansprekende techniek in een eenduidig voorkomen bij alle ingangen tot aan de garage-inrit garandeert.
© 2020 S. Siedle & Söhne OHG
Twitter Facebook TOP