Verfijning
Alles wordt steeds sneller steeds beter. De vooruitgang gaat door, ook wanneer hij niet altijd grote springen maakt. Tussen de grote innovaties door brengen kleinere stappen ons kort opeenvolgend net zo goed vooraan. Gedreven door de concurrentie en de verwachtingen van de klanten, zijn ontwikkelaars, constructeurs en Designers onafgebroken aan het werk, om alles wat gereed lijkt nog beter te maken.

De grote stap blijft desondanks belangrijk. Waar niets is, kan ook niets verbeterd worden. Maar de plicht tot voortdurende optimalisatie leidt de aandacht naar de kleinigheden. Zij verscherpt het oog voor het detail.
Daar, in het detail, wordt bepaald of iets goed is of beter, of uitstekend. Het zijn details, die in hun vaak onbewust waargenomen samenwerking de kwaliteitsindrukken verzorgen – meent Designcriticus René Spitz in zijn vakbijdrage. Zo kan de verhouding zich zelfs omdraaien: Dan smelten vele verbeteringen in het detail samen tot de grote stap; vele kleine stappen brengen een verre sprong.

De geldigheid van zijn these is te controleren bij de nieuwe Designlijn Siedle Basic. Zij toont, hoe voortgang zich in de verfijning manifesteert, hoe formele kwaliteit zich met werking in de ruimte en overtuigende functie daarmee verbindt, wat men premium noemt.
Achtergrond
René Spitz

Eenvoud heeft conjunctuur: Hoe complexer de samenhangen lijken en hoe dynamischer zij veranderen, des te aantrekkelijker werkt het eenvoudige. Een bijzondere rol voor deze werking is weggelegd voor het Design, want wat uiterlijk al als eenvoudig wordt waargenomen, impliceert ook een ongecompliceerde en aangename omgang in het dagelijks gebruik.
 Meer…
© 2019 S. Siedle & Söhne OHG
Twitter Facebook TOP