De nieuwe synergie
Furtwangen, 18 maart 2015
Siedle en Jung werken samen

Siedle, de specialist voor gebouwencommunicatie, en Jung, de specialist voor gebouwen systeemtechniek, voegen hun krachten samen. Siedle verkrijgt aansluiting aan de wereld van de schakelaars en gebouwenautomatisering; Jung vertrouwd bij de drempel op de ervaring en de innovatiekracht van Siedle. De samenwerking, die midden maart start, biedt de vakhandel talrijke voordelen.


De beiden specialisten vullen elkaar perfect aan: In het kader van de samenwerking bieden Jung en Siedle de gehele elektro-installatie aan uit een hand, van het schakelaarsysteem via passende binnenstations en de gebouwenautomatisering met KNX tot aan het gehele Siedle assortiment voor de deurcommunicatie. Inclusief App, de mobiele videofoon Scope en systeemuitbreidingen zoals brievenbussen, toegangscontrole en verlichting. Tal van producten tellen tot de besten in de markt, ontwikkeld door premium aanbieders met de hoogste eisen aan kwaliteit, Design en innovatie.

De hoge vereisten zetten de ondernemingen direct om: Voor de start van de samenwerking heeft Jung de binnenstations in het schakelaardesign volledig op Siedle techniek omgezet; Siedle heeft het technische binnenleven als volledig compatibele componenten van het In-Home-Bus systeem ontwikkeld. Bij de ingang vertrouwt de schakelaarspecialist zich voortaan volledig op het omvangrijke programma van Siedle. Als tegenprestatie vinden de deurspreekinstallaties van Siedle aansluiting op de KNX gebouwentechniek van Jung. Alle producten voor de deurcommunicatie zijn direct leverbaar.

Gebundelde kracht voor de markten van morgen

In de samenwerking, die als „Neue Synergie“ optreedt, treffen twee zelfstandige, door de eigenaars geleide ondernemingen zich op gelijke hoogte. „Een samenwerking zoals de onze bestond tot nu toe niet in de branche“, verklaart Gabriele Siedle. „Synergie betekent, gemeenschappelijk meer te bereiken dan individueel. Onze productportfolio's vullen elkaar aan tot een zeer breed assortiment, beide ondernemingen kunnen in de toekomst aan eenheid aanbieden.“ En dat biedt enorme voordelen voor de markt, aldus Harald Jung: „De vraag naar het samenspel van gebouwencommunicatie en gebouwensysteemtechniek ontmoet ons steeds vaker.“ Bijvoorbeeld in de belangrijke projecthandel. Daar wordt aanspreken gebouwencommunicatie gevraagd, vaak in combinatie met een KNX gebouwenautomatisering. Tot nu toe kon geen van de beide fabrikanten de gehele vraag bedienen. De samenwerking maakt in de toekomst vormgeeflijke en technische totaaloplossingen in de hoogste kwaliteit en in een enorme veelvoud mogelijk. Ook gemeenschappelijk ontwikkelingen zijn denkbaar, verklaart Gabriele Siedle: „Onze synergie is nieuw, maar nog lang niet uitgewerkt.“

De basis: Siedle Systemtechnik
Voor de samenwerking heeft Siedle, tot nu toe niet als OEM fabrikant actief, zelf een eigen submerk ontwikkeld: De „Siedle Systemtechnik“. Het nieuwe handelsmerk kenmerkt producten, die niet van Siedle afkomstig zijn, maar volledig compatibel zijn met de Siedle technologie. „Daarmee functioneren de binnenstations van Jung met alle In-Home installaties van Siedle“, verklaart Harald Jung, „zelfs bij upgrades“. En dat is niet alleen een beslissend voordeel voor eindgebruikers, maar ook voor de handel. Klantenwensen naar binnenstations in het schakelaardesign kunnen nu worden vervuld. Niet door Siedle – maar door een specialist, die de meeste kennis heeft van schakelaars. Omgekeerd kunnen de Intercomschakelaars in Siedle-Bus installaties worden ingebonden.

Aansluiting aan de gebouwenautomatisering
Tegelijkertijd vindt de gebouwencommunicatie van Siedle aansluiting op de KNX gebouwentechniek van Jung. KNX is de wereldwijde standaard in de hogere privé- en objectbouw. De verbinding van de beiden werelden geschiedt via LAN, de interface is de Smart Gateway van Siedle. De visualisering op de Jung panelen wordt uitgevoerd door de virtuele intercom van Siedle.

Zodra een deuroproep in gaat, opent de virtuele intercom de panel-PC's. Deze aankoppeling is naar verwachting vanaf juni 2015 beschikbaar. De Jung panelen met capacitieve touch zijn in drie displaygroottes verkrijgbaar.

Uit een hand: Offerte en service
Wie de In-Home-Bus beheerst en de techniek van Jung kan installeren, haalt direct voordeel uit de synergie. Want meer hoeft hij niet te weten. De voortgangen zijn hetzelfde, en alle apparaten zijn in de gerelateerde planningstools, programma's en handboeken ingebonden. En in de Siedle online configurator, die per direct ook op de website van Jung ter beschikking staat. Met het innovatieve online tool zijn complete deurspreekinstallaties stap-voor-stap uit een hand te plannen, calculeren en visualiseren. Inclusief de binnenstations van Jung. En zonder speciale kennis of scholingen.

Bij de start van de samenwerking midden maart zijn alle verkoopmedewerkers het beste voorbereid. Zij kennen de producten en de techniek van de samenwerkende partners tot in detail en maken offertes voor gemengde systemen. En de service eindigt niet na de ingebruikname. Beide ondernemingen hebben ook de after-sales-service precies gedefinieerd. Service op het gebied van deurcommunicatie wordt in principe door Siedle overgenomen, service in het bereik KNX door Jung. Ook voor garantie- en coulantievragen hebben de beide premium aanbieders duidelijke regelingen getroffen.

Afbeeldingsonderschriften:
Afbeelding 1: „Dat twee middenstanders samen werken, hun krachten bundelen en daarbij onafhankelijk blijven, dat is nieuw“: Gabriele Siedle en Harald Jung.

Afbeelding 2: Voor de deur Siedle, binnen de gehele veelvoud van Jung en Siedle: De samenwerking levert van de Intercomschakelaar via de mobiele communicatie tot aan het KNX paneel alles uit een hand.

Afbeelding 3: Uitstekende gebouwencommunicatie ontmoet een omvangrijke systeemwereld voor schakelen en sturen: Gemeenschappelijk bieden Siedle en Jung een uitstekend assortiment voor de gebouwentechniek.

Afbeelding 4: Professioneel planningstool: Met de online configurator zijn complete deurspreekinstallaties stap-voor-stap uit een hand te plannen, calculeren en visualiseren.
 Pressemitteilung als PDF-Datei
 siedle_pm_jung_neue_synergie_fpe_1503
© 2020 S. Siedle & Söhne OHG
Twitter Facebook TOP